Acasă Arhiva Recenzie: Dragoste și ură

Recenzie: Dragoste și ură

0
Recenzie: Dragoste și ură

1945, la câteva luni de la victoria aliaților. Al Doilea Război Mondial a adus Germania în ruină. O țară sărăcită de grandomaniile unui om care visa să conducă lumea.

Titlu: Dragoste și ură

Autor: Rhidian Brook

Gen: Dramă

Hamburg este un oraș distrus de bombardamente, ce trebuie refăcut din temeli. Foametea și moartea își arată fața la fiecare pas.

Colonelul Lewis Morgan este desemnat cu supravegherea reconstrucției orașului. Acesta primește una dintre cele mai frumoase vile din oraș, pe malul fluviului Elba, casă rechizitionata de către Armata Britanică de la un cunoscut arhitect german – Herr Stefan Lubert. Colonelul se mută în noua casă împreună cu soția – Rachel – dar îi permite lui Stefan, și fiicei sale, să locuiască cu ei.

În această atmosferă tensionată, vedem două familia incomplete: Stefan și-a pierdut soția în 1943 în urma bombardamentelor britanice asupra orașului Hamburg (orașul a fost bombardat într-o săptămână mai mult decât a fost bombardata Londra pe tot parcursul războiului), iar Rachel jelește pierderea fiului ei, Michael, mort în urma bombardamentelor germanilor asupra Londrei din 1942.

Rachel este britanică și nu poate trece cu ușurință peste faptul că trebuie să conviețuiască cu un posibil nazist. Prejudecățile, teama, resentimentele și emoțiile urmează să fie puse la grea încercare. Rachel se simte singură, soțul ei nu este niciodată lângă ea, așa că urmarea este una cât se poate de logică: Rachel se apropie de Stefan – căci este singurul ce o ascultă, o înțelege și o consolează.

Relația celor doi nu este una de dragoste, ci una de consolare reciprocă. Singurătatea i-a făcut să se apropie, să-și aline suferințele și să simtă că au aproape pe cineva. Realitatea îi lovește din plin, iar acum Rachel trebuie să decidă dacă va rămâne alături de soțul ei în Germania decimată sau dacă își va părăsi familia și va fugi cu Stefan.

Cartea a fost ecranizată în 2019, avându-i pe Keira Knightley, Alexander Skarsgård și Jason Clarke în rolurile principale.

P.S. Să nu îi spuneți soțului meu, dar eu m-am uitat la film doar pentru Alexander Skarsgård 😊

Biography — Rhidian Brook

Rhidian Brook s-a născut în Țara Galilor în 1964. A terminat Universitatea din Bristol și s-a apucat de scris. A publicat șase romane, este în prezent scenarist și journalist, dar și prezentator radio pentru BBC Radio 4.

Trăiește la Londra, alături de soția sa și cei doi copii.

Pe Rhidian îl puteți găsi pe Facebook, Instagram, Twitter, Goodreads sau pe www.rhidianbrook.com.

Lectură plăcută!

Cristina

Articolul precedent Recenzie: Prințesa ghețurilor (Fjällbacka #1)
Articolul următor Pe meleaguri românești: Lacul Vulturilor din Munții Siriu
Wife & daughter. Coffee addict. Traveler. Blood donor. ECO Volunteer. Book lover. Mi-am descoperit pasiunea pentru citit la 16 ani când tata mi-a dat să citesc pentru prima data un roman polițist, iar de atunci citesc cât de mult pot. Prin intermediul cărților pot să călătoresc în trecut, pot să devin o altă persoană, pot să trăiesc prin intermediul personajelor. Iubesc să călătoresc, să cunosc locuri și persoane noi. De fiecare dată când reușesc să văd un loc nou, simt că mi se deschid noi orizonturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!