Acasă Descopera Cultura generala România mea frumoasă, cu ale ei minunății!

România mea frumoasă, cu ale ei minunății!

3
România mea frumoasă, cu ale ei minunății!

Avem o țară frumoasă, nu cred că mă poate contrazice cineva, motiv pentru care îmi permit să spun că, înainte de a pleca și a vizita lumea, hai să ne cunoaștem țara. Avem ce vedea. În ciuda infrastructurii și a problemelor din turism, Romania se poate transforma oricând într-o destinație perfectă pentru vacanță. Vă propun doar câteva variante.

Ar merge un tur cu mașina personală. Este mai comod și poți bifa mai multe locuri. Eu, personal, așa aș face, un tur care să includă locuri spectauloase, pe care nu le-am văzut niciodată, de care doar am auzit sau citit.

Viscri, din județul Brașov

Sursa foto: historia.ro

Este o mic sat care face legătura între Brașov și Sibiu, unde vei găsi una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, înscrisă în primele șase ale patrimoniului mondial UNESCO. Te va surprinde ori de câte ori vei merge. Nu o să crezi că poate exista atâta liniște într-un singur loc. Este destinația perfectă pentru o vacanță liniștită, unde îți vei încărca bateriile pentru întregul an.

Cascada Cailor, Munții Rodnei

Sursa foto: jurnalmm.ro

Lângă Borșa, la doar o aruncătură de băț, se află Cascada Cailor, unde apele pe care zăpada și ploile le adună, se răsfrâng zgomotos peste Podul Cailor, dând naștere celei mai mari cascade din România. Dacă o privești de jos, îți crează senzația că se scurge din cerul despicat în două. Este o minunăție!

Mânăstirile din Moldova

Sursa foto: pensiunea-lidana.ro

Sunt unele dintre cele mai frumoase și mai vizitate obiective turistice din România. Fiecare este unică în felul ei și este importantă atât pentru turism, cât și pentru cultura religioasă a locului. Le poți vizita pe toate în aceeași aventură turistică, dar dacă timpul nu îți permite să le bifezi pe toate, îți propun o selecție: Voroneț, Agapia, Arbore și Putna.

Transfăgărășanul

Sursa foto: timpromanesc.ro

Unde forma muntoasă abruptă se îmbină armonios cu șoseaua șerpuită, iar valea te surprinde cu peisaje care îți taie respirația. Muntele coboară, dar tu te poi opri pe marginea drumului pentru a doză de aer rece și curat de munte, și niște priveliști care îți vor rămâne în suflet.

Complexul Harmonie, Predeal

Sursa foto: theodorastefan.wordpress.com

Este o bucată de Rai, aruncată la vreo cinci kilometri de Predeal, în apropierea Cabanei Trei Brazi. Ideea este inedită, iar locul este destinat îndeosebi cuplurilor, pentru cine romantice, pentru weekend-uri în doi sau chiar săptămâni de miere. Totul este idilic. Căsuțele sunt suspendate, din lemn, acoperite cu perdele de frunze și crenguțe. În interior, cadrul este unul romantic, așa cum spuneam: șemineu, jacuzzi sau cadă de baie aristocratică, lumânări presărate, totul asezonat cu o priveliște mirifică spre munte. Ce poate fi mai romantic…

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!