Acasă Sanatate Educatie nutritionala Roșia, leguma din grădină cu nenumărate beneficii

Roșia, leguma din grădină cu nenumărate beneficii

0
Roșia, leguma din grădină cu nenumărate beneficii
Sursa foto: fthmb.tqn.com

Rosia nu numai că ne menține sănătoase, ci îmbunătățește și calitatea preparatelor noastre. Cu toate acestea, există un lucru pe care nu trebuie să-l ignorăm: trebuie să consumăm întotdeauna roșii organice.

În timp ce unele persoane mănâncă zilnic roșii, altele nici nu vor să le guste. Însă ei nu cunosc efectele pozitive pe care le au asupra sănătății. Iată ce beneficii are consumul zilnic de roșii:

Sunt nutritive

Uneori, evităm să mâncăm anumite alimente. Rosia este unul dintre ele. Dar această legumă conține vitaminele A, B6, C și K, acid folic, mineralele potasiu, mangan, magneziu, fosfor și cupru, dar și proteine. Toate aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru bunăstarea organismului, și ele pot fi luate dintr-o singură legumă.

Protejează inima

Roșiile sunt surse importante de fibre, potasiu, vitamina B și C, care reduc riscul de a suferi de afecțiuni cardiovasculare. Potasiul, de exemplu, ține sub control valorile tensiunii arteriale. În plus, licopenul care se găsește în roșie scade nivelul colestrolului rău din sânge, reducând riscul de depunere a trigliceridelor.

Îmbunătățesc digestia

Mâncând roșii în fiecare zi previi constipația și diareea, deoarece această legumă are efect diuretic și detoxificant. În plus, datorită conținutului ridicat de fibre, roșiile stimulează tranzitul intestinal și reglează sucul gastric.

Previn infecțiile urinare

După ce vei începe să incluzi rosia în alimentația zilnică, vei observa că nu te vei mai confrunta la fel de des cu infecții urinare. Roșiile sunt sursă bogată de apă și potasiu, care favorizează urinarea și eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Previne degenerescență maculară

Datorită vitaminei A care se găsește în roșii, ochii sunt protejați. Vitamina A este un antioxidant puternic care combate efectele negative ale radicalilor liberi. În plus, reduce riscul de a suferi de degenerescență maculară.

Îmbunătățește aspectul pielii

Pielea va deveni mai elastică, tonifiată și tânără, părul mai strălucitor, iar dinții mai puternici, dacă roșiile sunt incluse în alimentația zilnică. În plus, sucul de roșii ajută la tratarea tuturor tipurilor de arsuri pe piele, vindecând în special arsurile solare. De asemenea, dacă ești una dintre persoanele care își prepară acasă măști faciale pentru a trata și preveni îmbătrânirea, atunci poți adăuga și rosia pe lista ingredientelor benefice pentru sănătatea tegumentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!