AcasăSanatateEducatie nutritionalaRoșia, leguma din grădină cu nenumărate beneficii

Roșia, leguma din grădină cu nenumărate beneficii

Published on

spot_img

Rosia nu numai că ne menține sănătoase, ci îmbunătățește și calitatea preparatelor noastre. Cu toate acestea, există un lucru pe care nu trebuie să-l ignorăm: trebuie să consumăm întotdeauna roșii organice.

În timp ce unele persoane mănâncă zilnic roșii, altele nici nu vor să le guste. Însă ei nu cunosc efectele pozitive pe care le au asupra sănătății. Iată ce beneficii are consumul zilnic de roșii:

Sunt nutritive

Uneori, evităm să mâncăm anumite alimente. Rosia este unul dintre ele. Dar această legumă conține vitaminele A, B6, C și K, acid folic, mineralele potasiu, mangan, magneziu, fosfor și cupru, dar și proteine. Toate aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru bunăstarea organismului, și ele pot fi luate dintr-o singură legumă.

Protejează inima

Roșiile sunt surse importante de fibre, potasiu, vitamina B și C, care reduc riscul de a suferi de afecțiuni cardiovasculare. Potasiul, de exemplu, ține sub control valorile tensiunii arteriale. În plus, licopenul care se găsește în roșie scade nivelul colestrolului rău din sânge, reducând riscul de depunere a trigliceridelor.

Îmbunătățesc digestia

Mâncând roșii în fiecare zi previi constipația și diareea, deoarece această legumă are efect diuretic și detoxificant. În plus, datorită conținutului ridicat de fibre, roșiile stimulează tranzitul intestinal și reglează sucul gastric.

Previn infecțiile urinare

După ce vei începe să incluzi rosia în alimentația zilnică, vei observa că nu te vei mai confrunta la fel de des cu infecții urinare. Roșiile sunt sursă bogată de apă și potasiu, care favorizează urinarea și eliminarea toxinelor acumulate în organism.

Previne degenerescență maculară

Datorită vitaminei A care se găsește în roșii, ochii sunt protejați. Vitamina A este un antioxidant puternic care combate efectele negative ale radicalilor liberi. În plus, reduce riscul de a suferi de degenerescență maculară.

Îmbunătățește aspectul pielii

Pielea va deveni mai elastică, tonifiată și tânără, părul mai strălucitor, iar dinții mai puternici, dacă roșiile sunt incluse în alimentația zilnică. În plus, sucul de roșii ajută la tratarea tuturor tipurilor de arsuri pe piele, vindecând în special arsurile solare. De asemenea, dacă ești una dintre persoanele care își prepară acasă măști faciale pentru a trata și preveni îmbătrânirea, atunci poți adăuga și rosia pe lista ingredientelor benefice pentru sănătatea tegumentului.

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

Vedeta toamnei, dovleacul copt. Rețeta mea

Nimic nu merge mai bine pe vremea asta decât o rețetă delicioasă de dovleac...

Am renunțat la machiaj. O săptămână

Am decis să nu folosesc niciun pic de machiaj timp de o săptămână. Vreau...

Slăbire rapidă pentru femei în mod natural

Dietele şi fluctuaţiile în greutate au existat dintotdeauna. Atât femeile, cât şi bărbaţii, s-au...
error: Content is protected !!