Acasă Carti Carti dezvoltare personala Test de BUNE MANIERE: Ai cei șapte ani de acasă?

Test de BUNE MANIERE: Ai cei șapte ani de acasă?

6
Test de BUNE MANIERE: Ai cei șapte ani de acasă?

Întrebările de mai jos nu fac neapărat parte din Codul Bunelor Maniere, ci mai degrabă din cei șapte ani de acasă. Politețea nu a făcut rău nimănui până acum. Iar dacă acei șapte ani de care spuneam au lipsit, din motive de nediscutat aici, nu-i nimic; oricine trebuie să știe să se autoeduce în viață. Îmi vine în minte Nicolae Ceaușescu, pe care l-am urmărit pe Youtube în câteva rânduri, cum se adresa de fiecare dată poporului cu acea căciulă îmblănită și bine îndesată pe cap. Un conducător nu trebuie să vorbească mulțimii cu capul acoperit :). 

În altă ordine de idei, aruncatul unei hârtii pe jos (sau al unei țigări, căci e un gest pe care îl văd destul de des), strănutatul sau căscatul fără a pune mâna la gură (indiferent de loc, de situație sau de relația pe care o ai cu persoana lângă care faci asta), a nu saluta când intri într-o încăpere, sau mai grav/ofensator, a nu răspunde la salut (să știți că niciun om nu este atât de neînsemnat încât să nu merite un salut din partea noastră. Ludovic al XIV-lea o saluta pe bucătăreasă cu aceeaşi curtoazie cu care saluta o prințesă, spre exemplu), să vorbești la telefon în timpul mesei ori să lași prețul unui cadou pe el – așa cum a procedat cineva de la mine de la serviciu la Secret Santa (ups!), acestea sunt doar câteva exemple care țin de cât de manierat ești. 

Haideți să vedem, facem 10/10? Eu zic că acesta este un test pentru tinerii de toate vârstele :).

PS: Dacă ați ratat testul de gramatică de săptămâna trecută intrați AICI. Nu strică nimănui un strop de gramatică acum, în ultima zi din 2018 :).

Articolul precedent Test de cultură generală: GRAMATICĂ la final de an
Articolul următor Test de CULTURĂ GENERALĂ: Hai cu 10/10!
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!