Acasă Descopera Cultura generala Test de cultură generală: GRAMATICĂ la final de an

Test de cultură generală: GRAMATICĂ la final de an

17
Test de cultură generală: GRAMATICĂ la final de an

Sarmalele fierb, salata de boeuf e aproape gata, usturoiul pentru piftie e tocat și el, casa toată miroase a cozonaci, iar printre toate acestea curg lin cele zece întrebări de gramatică din penultimul test al acestui an. Mă gândeam la un test despre Reguli de bune maniere pentru 31 decembrie 😊.

Articolul precedent Căsnicia perfectă? Există. Doar dacă taci naibii din gură 😁.
Articolul următor Test de BUNE MANIERE: Ai cei șapte ani de acasă?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

17 COMENTARII

  1. Dacă nu mă grăbeam,dacă eram puțin mai atentă,aveam mai multe răspunsuri corecte….dar,ce să fac? Sunt Taur… Iubesc și respect limba română, deci este o bucurie să răspund la testele postate de dvs. Vă mulțumesc! Sărbători cu bine!

  2. Taur! Și eu pe aici, la fel de grăbită cu 9/10. Sunt prea curioasă ca să citesc în tihnă toate variantele și abia aștept să descopăr și celelalte întrebări.

  3. Sunt încântată de testele d voastră! Este o adevărată provocare! Mai ales in ziua de azi cand adevăratele valori sunt puse în umbră!
    Multumesc si va urez un Crăciun fericit si binecuvântat!

  4. Mulțumesc, niciodată nu știi tot! 9/10? Credeam ca nu voi greși. Dar, nu am nicio scuză! Totuși, putini oameni îndrăznesc sa facă acest test, nu! O zi de iarna minunata!

  5. Înțeleg că ȚIE (Î)ȚI-E DOR dar ȚI-E ȚIE DOR….? Aha, acum m-am „luminat”: e corectă și forma a doua, dar într-o propoziție interogativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!