Acasă Arhiva Top 10 citate care te vor face să te îndrăgostești de cărți

Top 10 citate care te vor face să te îndrăgostești de cărți

0
Top 10 citate care te vor face să te îndrăgostești de cărți
Top 10 citate care te vor face să te îndrăgostești de cărți

Probabil că în momentul de față citatele sunt mai puțin inspiraționale, atâta vreme cât nu produc un sentiment puternic în sufletul individului. Plus, sunt deschise la diferite interpretări, prin urmare, înțelesul unui citat poate fi descifrat în mii și mii de feluri, având în vedere sentimentul adus, sau chiar lipsa acestuia.

Top 10 citate care te vor face să te îndrăgostești de cărți

Prin urmare, am scuturat puțin paginile internetului și am dat de câteva citate legate de citit, prin care am vrut să provoc un sentiment, o mișcare, și să dezvălui adevărata bucurie a lecturii prin simplitatea și complexitatea citatelor.10. „Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri, spuse Jojen. Cel care nu citește niciodată trăiește numai una.” (George R. R. Martin, A Dance with Dragons)

9. „Când citesc o carte, îmi pun toată imaginația în funcțiune, astfel e ca și cum aș scrie eu cartea, sau aș trăi-o în același timp. Imaginându-mi, cititul e mult mai minunat, dar nu cred că mulți oameni fac asta.” (Dodie Smith, I capture the castle)

8. „Citirea unei cărți reprezintă o experiență intimă care poate schimba viața oamenilor în cele mai profunde moduri.” (Mayra Mejia)

7.  „Cărţile sunt fluturi cu care zburăm prin propria noastră minte, sub bolta uriaşă a ţestei noastre. Niciun aparat de zbor nu te-a dus atât de departe.”  (Mircea Cărtărescu)

6. „Dacă există o carte pe care vrei s-o citești, dar încă nu a fost scrisă, înseamnă că trebuie să o scrii tu însuți.” (Toni Morrison)

5. „A deprinde obiceiul de a citi înseamnă construcția unui refugiu personal de toate urâțeniile vieții.” (W. Somerset Maugham, Books and you)

Cele mai bune citate despre carti
Cele mai bune citate despre carti

4. „Citim cărți pentru a afla cine suntem. Ce fac și simt alți oameni, reali sau imaginari…cititul este un ghid esențial spre înțelegerea a ceea ce suntem și ceea ce putem deveni.” (Ursula K. LeGuin)

3. „Cititul poate fi rădăcina de la care pornesc ideile, chiar și cititul din timpul liber.” (Erlando Banovac)

2. „Dacă vrei să înțelegi cum funcționează mintea umană, citește ficțiune” ( Bangambiki Habyarimana, The Great Pearl of Wisdom)

1. „Cărțile sunt asemenea oglinzilor. Vezi în ele ceea ce ai deja înăuntrul tău.” (Carlos Ruiz Zafón, The Shadow of the Wind)


După cum puteți vedea, există numeroase păreri asupra cărților, a lecturii; prin urmare, avem nevoie de ele, căci prin ele construim imperiul sufletului nostru, împreună cu o lume mai bună, mai frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!