AcasăEducatieDescoperaTOP 10 ţări de vizitat măcar o dată în viaţă. O vacanţă...

TOP 10 ţări de vizitat măcar o dată în viaţă. O vacanţă pe an (I)

Published on

spot_img
hallstatt
Am o întrebare: există, oare, om pe lumea asta căruia să nu-i placă să călătorească? Eu, una, nu concep viaţa fără a merge într-o vacanţă, aşa cum am spus şi în titlu, măcar o dată pe an. Lumea aceasta e atât de mare, atât de minunată, încât ai putea călători lunar, dacă bugetul îţi şi permite, desigur. Cu prietenii, în cuplu sau singuri, călătoriile sunt fascinante.
Pentru distracţie sau pentru linişte, meriţi ca, măcar o dată în 12 luni, să-ţi oferi acest răsfăţ. Nu poţi şti niciodată peste ce comori dai. În acest prim articol, am să vorbesc despre o ţară superbă, pe care am şi vizitat-o acum câţiva ani şi pe care o recomand, cu atât mai mult cu cât îmi place să scriu din propriile experienţe.

ELVEŢIA, ţara munţilor şi a lacurilor

Dacă Italia a devenit ca o „a doua casă”, pentru că o vizitez de foarte mulţi ani, având-o pe mama aici, Elveţia este o iubire păstrată într-un colţ din suflet. Este o destinaţie cu totul şi cu totul deosebită, pe ale cărei meleaguri mi-e teamă să ajung din cauza preţurilor exorbitante. Asta pentru că nu-mi place să mă zgâiesc la vitrine şi să mă abţin J. Dar, cum spuneam, cel puţin o dată în viaţă, merită să faci un efort şi să o alegi ca destinaţie. Nu „intrăm” în St.Moritz, cea mai elegantă şi selectă staţiune, de fapt, nici nu am să dau nume de locaţii pe care să le vizitezi.  
Pentru început, ca şi localizare, Elveţia se situează în Europa Centrală, fără a avea ieşire la mare (nu că ar avea nevoie). Are capitala la…, ia să vedem,mai ştiţi? 🙂. Aşa este, la Berna.
Şi, pentru că se apropie sezonul de ski, iar eu ador zăpada aproape în aceeaşi măsură pe cât iubesc apa şi soarele, permiteţi-mi să încep cu asta şi să vă descriu puţin munţii impresionanţi ai Elveţiei, desprinşi parcă din poveşti.  
În opinia mea, munţii sunt cele mai frumoase forme de relief, oferă peisaje de vis, iar zăpada completează acest decor spectaculos.  Chiar dacă nu eşti un împătimit al sporturilor de iarnă, simplul fapt că veţi munţii urcând cu telecabina, iar când ajungi în vârf, respiri aerul curat, este fabulos.
 41054
Pe deasupra, să nu uităm că peisajul montan al Elveţiei are peste 1500 de lacuri alpine. Exact ce spuneam, nu e o problemă faptul că nu are ieşire la mare, ea fiind
Cum sunt oamenii din Elveţia? „Talentul” lor de nemţi  îşi spune cuvântul. Harnici, bine organizaţi, precişi şi punctuali. Te poţi înţelege foarte bine cu ei, pentru că sunt destul de prietenoşi, în oricare dintre limbile franceză, germană şi italiană. Nu în ultimul rând, elveţienii sunt liniştiţi. Prea liniştiţi. Chiar şi pe pârtie, chiar şi seara, în restaurante, nu sunt zgomotoşi deloc.

Cât costă o astfel de vacanţă?

Posibilităţile de cazare sunt multiple şi nu neapărat scumpe. Ei bine, aici vă pot ajuta cu mare drag. Am prieteni care îmi pot da cele mai bune preţuri. Aşadar, nu doar oamenii bogaţii şi faimoşi pot vizita această mirifică ţară ;).
Voi aţi ajuns vreodată în Elveţia? Ce impresie v-a lăsat? Şi, nu în ultimul rând, ce recomandări aveţi? 🙂
 
Sursa foto: shushi168.com

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Book Club by iCarte, iParte: O călătorie literară cu „Miere neagră”

Am ajuns la Ediția cu nr. XXVI la Book Club by iCarte, iParte, de...
error: Content is protected !!