Acasă Descopera Cultura generala TOP 3 femei pe care le admir

TOP 3 femei pe care le admir

0
TOP 3 femei pe care le admir

Drumul către succes nu apare peste noapte. Iar succesul este privit diferit de fiecare om în parte. Dacă ultima dată am făcut un TOP 3 Bărbați pe care îi admir, este rândul doamnelor. Pentru că nu sunt deloc puține. Cel mai mult la o femeie admir că știe foarte bine de ce s-a născut pe acest pământ, iar scopul ei nu este acela de a ajunge la inima unui bărbat. Îmi plac femeile care reușesc în viață, îmbinând cariera cu viața personală. Admir curajul femeii de a reuși într-o societate care a fost, cândva, dominată de bărbați.

Sigur că acesta este un TOP personal și exclusivist, iar părerile noastre pot să nu coincidă. La urma urmei, admirăm de la distanță. Nu e ca și cum aș fi cunoscut pe cineva personal. De exemplu, în viața reală, o admir foarte mult pe prietena mea. Este o femeie care mergea cu pungi în picioare în copilărie, pentru a nu-și uda încălțările. Iar azi… este o doamnă :).

Michelle Obama (54 de ani)

Michelle mi-a plăcut ea, ca femeie, nu doar ca soție a lui Barack Obama. Am scris AICI, pe larg, despre povestea de iubire dintre cei doi. Fostul președinte al Statelor Unite este și el printre preferații mei, însă l-am lăsat pentru un alt TOP 3 (v-am zis că am vreo câteva articole de genul pe listă).

Atât de frumoasă, de puternică, de modestă, de feminină este această fostă Primă Doamnă încât pot spune că mi-aș dori să fie și “Doamna” României la fel. Să ai bun simț și naturalețe într-o astfel de poziție, oh, nu-ți trebuie carte multă! Uitați-vă și voi, în video de mai jos, ce femeie! Ce discurs a putut să țină! O soție uimitoare, o mamă desăvârșită, o Doamnă în toată splendoarea, ce emană energie prin simplul ei fel de a fi.

Spuneam că este o femeie puternică. Da, atât de puternică încât i-a spus clar și răspicat soțului ei, când a aflat rezultatele voturilor, și anume ca acesta va fi noul președinte al Americii: “Te pomeneşti că dacă eşti preşedinte nu mai duci copiii la şcoală…?”. Nu te pui cu Michelle. Pentru că această puternică Michelle a plecat dintr-o colibă de sclavi și a ajuns la Casa Albă din Washington :).

PS: Uitați-vă și în galeria foto de mai jos. Ce frumos se îmbracă, ce trăsături plăcute are, ce doamnă este!

Oprah Winfrey (63 de ani)

Și ea este frumoasă. Mai mult decât atât, este unul dintre cele mai bune exemple de persoană de sex feminin. A pornit cu zero șanse în viață, iar astăzi este cea mai bogată femeie de origine afro-americană și cea mai mare filantroapă a Americii. Iar de ieri este și prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga ei activitate. Nu degeaba fanii insistă ca aceasta  să candideze la președinția Statelor Unite ale Americii. Cum ar fi? 🙂

Copilăria ei a fost plină de încercări, din cauza sărăciei și a abuzurilor sexuale. Și-a spus că nu își dorește să devină mamă, însă, la doar 14 ani, a rămas însărcinată (băiețelul a murit la puțin timp după naștere). Oprah a ținut ascunt acest detaliu dureros din adolescența ei, dar un membru al familiei a vândut povestea unui tabloid.

Orpah Gail Winfrey, pe numele ei, este femeia care a respectat regulile în televiziune, rămânând la fel, după ani de zile, fiind încă interesantă audienței. The Oprah Winfrey Show, lansat în 1986 (anul în care m-am născut eu 😊), a fost cel mai vizionat show din istoria televiziunii și se poate lăuda cu cele mai reuşite interviuri realizate vreodată în televiziune (a rulat timp de 25 de sezoane, în 4561 de episoade).

Oprah a avut câteva apariții și în filme, cea mai importantă fiind în “The Color Purple” (vedeți AICI o mică cronică pe care am făcut-o atunci când am vizionat acest film).

Monica Bellucci (52 de ani)

Ei, să nu credeți că-mi plac doar negresele :). Monica Bellucci este femeia care ordonă vieții, nu viața îi comandă ei. Cu o copilărie fericită și singură la părinți, frumoasa italiancă a avut un început frumos în viață. Și, oh, Doamne, frumoasă a mai fost la tinerețe! Nu că acum ar fi vreo urâtă. Să tot arăți așa, la față și la corp, la vârsta ei :).

Monica a început o carieră în domeniul juridic, dar pentru că întâmplarea a făcut să lucreze ca model în timpul studenției, s-a reorientat în această direcție. Astfel că se mută la Milano, unde semnează un contract cu Elite. Mai târziu, în anul 1992, debutează ca actriță în filmul “Dracula” al lui Francis Ford Coppola.

Ați văzut “L’Appartement” (1996)? Este filmul care a propulsat-o ca stea de cinema, film cu care câștigă Oscarul. Tot în cadrul acestui film l-a cunoscut pe tatăl celor două fetițe ale ei, Vincent Cassel, pe care le-a făcut în jurul vârstei de 40 de ani și cărora le dedică cel mai mult din timpul ei. Deși a divorțat de Cassel, după 18 ani de căsnicie, Bellucci a păstrat o relație amiabilă cu acesta.

Monica Bellucci spune că muzele ei sunt Sophia Loren și Claudia Cardinale.

“Nu este vorba de vârstă, ci de energie. Trupul îmbătrânește, dar sufletul întinerește”.

 

Și video promis :).

Articolul precedent Lasă vorba și arată-mi ce știi. Mă impresionezi doar cu 10 răspunsuri corecte
Articolul următor Facebook Learning: Pluralul pentru “person” nu este “persons”, ci “people”.
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!