Acasă Frumusete Coafura Tratamente naturale pentru păr uscat

Tratamente naturale pentru păr uscat

0
Tratamente naturale pentru păr uscat
Sursa foto: lorealparisusa.com

Tratamente naturale pentru păr uscat. Dacă ai părul uscat sau vârfurile despicate, nu-ți face griji. Există câteva tratamente, pe bază de ingrediente naturale, pe care le ai deja în bucătărie și care vor reda vitalitatea, strălucirea și frumusețea podoabei capilare.

Ulei de măsline

Nu este recomandat doar pentru consum, ci poate fi folosit și în prepararea unor măști destinate îngrijirii pielii și părului. Datorită conținutului ridicat de vitamina E și antioxidanți, uleiul de măsline combate firele de păr uscate și deteriorate. După mai multe aplicări, podoaba capilară va deveni mai strălucitoare, mai sănătoasă și mai frumoasă.

Ce trebuie să faci
Pune la încălzit niște ulei de măsline (cantitatea variază în funcție de lungimea părului). Aplică-l pe păr, masează scalpul cel puțin 10 minute, după care îl acoperi cu un prosop cald și îl mai lași să acționeze 30-40 de minute. Șamponează părul așa cum faci mereu și apoi clătește-l cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână. Dacă vrei, poți înlocui uleiul de măsline cu ulei de ricin, de nucă de cocos, de migdale sau de jojoba.

Albuș

Masca cu albuș întărește firele de păr și stimulează regenerarea lor. În plus, lasă firele mătăsoase și strălucitoare.

Ce trebui să faci
Bate un albuș spumă și adaugă în ea două linguri de apă caldă. Aplică pasta obținută pe întreaga suprafață a podoabei capilare, masând scalpul prin mișcări circulare, 15 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată sau de două ori pe săptămână.

Bere

Berea fără alcool poate fi inclusă în rutina de îngrijire a părului. Proteinele pe care le conține sunt foarte bune pentru regenerarea firelor de păr afectate. Este foarte important ca berea pe care o folosești să nu aibă alcool (în schimb, poboaba capilară se va usca și mai tare).

Ce trebuie să faci
Spală părul așa cum o faci de obicei, stoarce-l bine de apă, apoi clătește-l cu bere (200 ml). Lasă părul să se usuce. Astfel, șuvițele nu vor mirosi a bere.

Factorii care duc la uscarea părului

– Alimentația lipsită de vitamine, proteine, minerale și acizi grași esențiali;
– Produsele chimice aplicate pe păr (vopseaua, colorantul);
– Folosirea de șampoane prea puternice. Ele distrug uleiurile naturale ale scalpului;
– Folosirea excesivă a uscătorului și a plăcii de îndreptat părulu;
– Expunerea excesivă la soare;
– Spălarea de prea multe ori a părului (într-o săptămână).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!