Acasă TOP Turiştii, în pericol în Istanbul. Reţea periculoasă pe aeroport

Turiştii, în pericol în Istanbul. Reţea periculoasă pe aeroport

0
Turiştii, în pericol în Istanbul. Reţea periculoasă pe aeroport
Aeroport Istanbul

O să împărtăşesc cu voi o întâmplare nefericită prin care a trecut un prieten de-ai mei, în urmă cu doar trei zile. S-a întâmplat în Istanbul şi, din păcate, nu este un caz singular. O reţea periculoasă acţionează pe aeroport, iar cei vizaţi sunt turiştii străni, de regulă, care călătoresc singuri. Culmea, poliţia cunoaşte cazul, dar nu poate face nimic în acest sens. Sau nu se se doreşte.

Îmi amintesc şi acum vorbele alor mei, de pe vremea în care eram un copil: să nu ai încredere în străni. Am rămas şi am crescut cu acest sfat în gând, mai ales când nu eşti la tine acasă. Din păcate, sunt oameni care încă se încred în vorbe, asigurări de prietenie şi gesturi frumoase, gratuite, venite din partea unora pe care nu i-au mai văzut niciodată.

S-a întâmplat pe aeroportul din Istanbul

Amicul meu se întorcea la Bucureşti. Avea avion la 5 dimineaţa din Istanbul şi avea vreo trei ore de aşteptat până la decolare. Era singur. A încercat să îşi facă de lucru, să citească, să mai iasă la o ţigară, mai verifica reţelele de socializare, dar chiar şi aşa, timpul se scurgea foarte greu. La un moment dat, în timp ce se plimba prin aeroport, a fost acostat de un bărbat, turc, în jur de 35 de ani, care, aparent, îşi căuta companie, pentru că şi el avea de aşteptat vreme multă până pleca aeronava. Nici nu mai contează unde a spus că mergea, că, în fapt, omul nu călătorea nicăieri.

Aeroport interior
Aeroport interior

Cum acţionează această reţea periculoasă

O să înţelegeţi de ce spun reţea şi de ce periculoasă. Revenind la momentul întâlnirii celor doi. După ce l-a acostat pe amicul meu, turcul, care ar fi avut şi el de stat vreo două ore prin aeroport, i-a propus să meargă undeva să bea ceva, să mai povestească şi să treacă timpul mai repede. Iniţial, Tudor, să îi spunem, nu a vrut, dar, mai apoi, s-a gândit că propunerea lui nu sună chiar rău şi acceptat. Au ieşit din aeroport, cu maşina turcului şi au mers la vreo cinci kilometri distanţă într-un loc „drăguţ”, pe care îl ştia acesta. Pe drum, Tudor i-a spus că nu are foarte mulţi bani, pentru că vine din vacanţă şi nu mai are resurse financiare, însă colegul l-a asigurat că va plăti el tot.

Ameninţat şi cu banii luaţi. Poliţia nu a făcut nimic

Odată ajuns la locul cu pricina, încă dinainte de a intra, şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. Din păcate, nu mai putea da înapoi, pentru că nu avea nicio variantă de întors în aeroport. A mers mai departe. În club, erau doar angajaţii, îmbrăcaţi la patru ace, în negru, patru dame de companie şi…ei doi. Instant li s-au adus pe masă patru sticle de vin, fetele s-au repliat rapid şi au dat drumul la treabă. După o oră, a venit nota de plată: 650 de euro, bani pe care a trebuit să îi plătească Tudor, integral. Nu avea atâţia bani.

Politie aeroport
Politie aeroport

Sub ameninţări cu bătaia şi moartea, acesta a plătit cu cardul de lei. Imediat după, i s-a chemat un taxi, care l-a dus de unde plecase. Odată ajuns, a mers instant la poliţia de pe aeroport, însă, fără nicio rezolvare. Oamenii legii ştiau de această reţea, însă nu puteau face nimic. După spusele lor, se acţionează legal, plus că, dacă ai mers de bună voie acolo, ei sunt absolviţi de orice vină.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!