Acasă Autori YOGA and BOOKS by iCarte, iParte: O zi de relaxare și cultură în natură

YOGA and BOOKS by iCarte, iParte: O zi de relaxare și cultură în natură

0
YOGA and BOOKS by iCarte, iParte: O zi de relaxare și cultură în natură

Yoga and Books este un concept unic în România și a apărut, la fel ca toate evenimentele iCarte, iParte, cu scopul de a încuraja interacțiunea între cititori.

Eveniment: Yoga and Books

Organizator: Roxana Brănișteanu

Instructor Yoga: Corina Cepoi

Loc: Parcul Drumul Taberei

Parteneri: Sloop și Heidi Chocolate

Data: 16 septembrie, proma ediție

Prima ediție Yoga and Books, în care ne-am bucurat de o zi de relaxare și cultură în natură, a avut loc sâmbăta aceasta, în Parcul Drumul Taberei. 

Într-o zi frumoasă de toamnă, ne-am strâns mai multe cititoare, având parte de o experiență unică de relaxare și cultură în mijlocul naturii. Evenimentul Yoga and Books a fost o ocazie de a ne elibera de stresul cotidian și de a ne conecta cu noi înșine, dar și cu pasiunea pentru cărți. Am petrecut două ore minunate într-un parc din capitală, sub cerul ușor înnorat, împărtășind momente de liniște, lectură și posturi de Yoga.

Sesiune de yoga în armonie cu natura

Întâlnirea a avut loc la ora 11.00 și a început cu o sesiune de yoga condusă de Corina Cepoi, care este instructor de yoga. În mijlocul frunzelor care au început deja să-și schimbe culorile, am respirat adânc și ne-am concentrat pe mișcări lente și conștiente. Yoga ne-a ajutat să ne destindem, să ne întindem mușchii și să ne eliberăm de stres. Cu privirea spre cer și picioarele în iarbă, am simțit o conexiune specială cu natura.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Club de lectură în aer liber

După sesiunea de yoga, am format un cerc și am început să discutăm despre cărți. Întâi am povestit despre nuvelaa lui Fredrick Backman, „Și-n fiecare dimineață drumul spre casă e tot mai lung”, iar părerile au fost împărțite, așa cum se întâmplă deseori la cluburile de lectură iCarte, iParte (cu această ocazie am aflat și că nu toți cititorii iubesc cărțile scriitorului suedez).

Am avut și renumitul Blind Date with a Book, ce are loc în cadrul tuturor evenimentelor și taberelor de lectură iCarte, iParte, iar trei dintre participantele la Yoga and Books au primit câte o carte de poezii. Am vorbit despre alte cărți, personaje, povești și mesaje, având astfel o ocazie minunată de a descoperi noi titluri și de a ne inspira unii pe alții să citim mai mult.

Fotografii realizate de George Rotărescu

Delicii de la Sloop și Heidi

După o dimineață de activități relaxante și intelectuale, am avut o pauză bine meritată pentru a ne bucura de gusturi delicioase. Am savurat smoothie-uri proaspete de la Sloop (apropo de asta, toți iubitorii de lectură din comunitatea iCarte, iParte beneficiază de reducere aplicând codul „icarte20” pe site-ul sloop.ro), ciocolată fină și batoane de la Heidi, ceaiuri aromate și cafea caldă pregătite de mine și de Corina.

Fotografii realizate de George Rotărescu
Fotografii realizate de George Rotărescu

O zi de echilibru și bucurie

Evenimentul Yoga and Books organizat de iCarte, iParte ne-a adus echilibru și bucurie într-o lume agitată. Am descoperit că yoga și lectura sunt două activități care se completează reciproc, ajutându-ne să ne îngrijim de corp și suflet. Am plecat de acolo cu sufletele noastre hrănite și cu cărți noi de citit.

Acest eveniment ne-a reamintit cât de important este să ne facem timp pentru relaxare, cultură și conexiune cu natura și cu ceilalți oameni. Sperăm că astfel de evenimente vor continua să îmbogățească comunitatea noastră și să ne aducă împreună în numele pasiunii pentru cărți și sănătatea mintală.

INSTAGRAM: Corina Cepoi & Roxana Brănișteanu

GALERIE FOTO, realizată de George Rotărescu, AGAVA

Articolul precedent YARD SALE iCarte, iParte aduce scriitori și expozanți împreună
Articolul următor Cum a fost la YARD SALE: O zi plină de inspirație cu scriitori și expozanți
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!