AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuLa plimbare prin Stuttgart: A fost odată un rege. Și avea o...

La plimbare prin Stuttgart: A fost odată un rege. Și avea o amantă.

Published on

spot_img

Ete na! Toți regii au avut amante, nu? 😁Ce-mi mai plac poveștile astea din istorie! Majoritatea implică iubire, trădare și amantlâcuri 😁. Am lăsat titlul cu Stuttgart, pentru că așa le numesc pe toate scrise în vacanța petrecută acolo, însă în articol vorbesc despre un orășel micuț (de bogătași, așa l-am numit 😁), aflat la doar 13 kilometri de Stuttgart. Ludwigsburg. Nu vă povestesc despre palatul baroc, căci nu am apucat să-l văd. Sper ca într-o altă vacanță să fac și asta. Arta este uimitoare, fascinantă. Iar Palatul Ludwigsburg și-a celebrat a 300-a aniversare, a cărui renovare a costat peste 90 de milioane de euro.

Am să umplu acest articol cu poze făcute în grădinile splendide, de poveste (și vă dați seama, n-am avut aparat foto, altfel m-ar fi plătit presa scrisă pentru așa poze :D), prin care m-am plimbat câteva ore și aș mai fi stat, că n-am văzut/făcut chiar tot, dar urma să închidă. Deh, am ajuns târziu. Nici n-am apucat să mă plimb cu bărcuța pe micul râu ce trecea prin tunel. În orice caz, dacă ajungi aici te simți ca un prinț. Eu, clar, ca o mică prințesă. O prințesă de care fugeau căprioarele, dar la care stăteau muflonii 😅.

Din loc în loc, vezi căsuțe ce te duc imediat cu gândul la binecunoscutele povești din copilărie (“Hensel și Gretel”, am văzut-o și pe “Frumoasa adormită” 🙂). E de vis, nu pot spune mai mult. Iar dacă vă petreceți vacanța din vară acolo, să știți că vine Scorpions ;).

Regele și mult-iubita lui amantă

Orașul pe care îl vedem noi astăzi s-a ”născut” undeva prin secolul al XVIII-lea, când Ducele Eberhard Ludwig de Württemberg și-a dorit propiul Versailles. Și l-a dorit și l-a avut, arătându-și astfel puterea absolută (lucrările au durat din anul 1704 până în 1733, predominând stilul baroc, iar inițial, palatul de astăzi a fost conceput ca o cabană de vânătoare). Era și deștept, ce-i drept. Citea o carte pe noapte (Măăh, o carte pe noapte, nebunul! Eu abia dacă reușesc să termin una în două luni! 😀). Povestea spune că Regele castelului Ludwigsburg, ce și-a dorit întotdeauna să fie asemenea ”Regelui Soare”, s-a mutat definitiv aici. Soția în Sttutgart, amanta în Ludwigsburg. Așa au stat lucrurile. Câtă iubire să fi fost pentru ”cealaltă” încât să-și lase soția, nu mă întrebați, că n-am habar de treburile astea :D. Nici prea multe nu pot povesti despre cei doi, pentru că nu am găsit informații (cine mă poate ajuta cu privire la asta, îi sunt recunoscătoare).  Știu doar că cei doi s-au căsătorit, în 1707, căsătorie ce a fost anulată, iar ea, metresa, Wilhemine von Gravenitz, pleacă în exil. Boring, nu? 😀 Mai impresionantă este povestea Regelui Ludwig I cu Lola Montez, o dansatoare ce i-a furat inima și l-a făcut să piardă tot prin frumusețea, minciunile și trădările ei :).

Cum se ajunge acolo:

Din Stuttgart se ajunge în Ludwigsburg în doar zece minute cu trenul, de la Zuffenhaussen. Iar de acolo, ei bine, dacă ai pe cineva care te așteaptă e minunat. Dacă nu, o iei frumos pe jos 😁.

 

Ultimele Articole

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Cum am petrecut în Tabăra de Lectură de la Sinaia

Încă o Tabără de Lectură specială am avut și la Sinaia, alături de alți...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Books and Wine: O seară de poveste în București

Books and Wine a avut a III-a ediție și ne-a oferit o seară magică,...

More like this

SINGLES PARTY: O noapte memorabilă în București

Singles Party, exact așa cum îi spune și numele, este o petrecere concepută pentru...

Books and Wine: O seară de excepție, cu Florin Piersic Jr, Daniel Zărnescu și Marius Neagu

Cea de-a patra ediție a evenimentului Books and Wine, organizată cu succes de iCarte,...

Miroase a ploaie de toamnă

Miroase a ploaie de toamnă. Când vine octombrie, îmi place să cred că timpul încetinește....
error: Content is protected !!