AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuLa plimbare prin Stuttgart: A fost odată un rege. Și avea o...

La plimbare prin Stuttgart: A fost odată un rege. Și avea o amantă.

Published on

spot_img

Ete na! Toți regii au avut amante, nu? 😁Ce-mi mai plac poveștile astea din istorie! Majoritatea implică iubire, trădare și amantlâcuri 😁. Am lăsat titlul cu Stuttgart, pentru că așa le numesc pe toate scrise în vacanța petrecută acolo, însă în articol vorbesc despre un orășel micuț (de bogătași, așa l-am numit 😁), aflat la doar 13 kilometri de Stuttgart. Ludwigsburg. Nu vă povestesc despre palatul baroc, căci nu am apucat să-l văd. Sper ca într-o altă vacanță să fac și asta. Arta este uimitoare, fascinantă. Iar Palatul Ludwigsburg și-a celebrat a 300-a aniversare, a cărui renovare a costat peste 90 de milioane de euro.

Am să umplu acest articol cu poze făcute în grădinile splendide, de poveste (și vă dați seama, n-am avut aparat foto, altfel m-ar fi plătit presa scrisă pentru așa poze :D), prin care m-am plimbat câteva ore și aș mai fi stat, că n-am văzut/făcut chiar tot, dar urma să închidă. Deh, am ajuns târziu. Nici n-am apucat să mă plimb cu bărcuța pe micul râu ce trecea prin tunel. În orice caz, dacă ajungi aici te simți ca un prinț. Eu, clar, ca o mică prințesă. O prințesă de care fugeau căprioarele, dar la care stăteau muflonii 😅.

Din loc în loc, vezi căsuțe ce te duc imediat cu gândul la binecunoscutele povești din copilărie (“Hensel și Gretel”, am văzut-o și pe “Frumoasa adormită” 🙂). E de vis, nu pot spune mai mult. Iar dacă vă petreceți vacanța din vară acolo, să știți că vine Scorpions ;).

Regele și mult-iubita lui amantă

Orașul pe care îl vedem noi astăzi s-a ”născut” undeva prin secolul al XVIII-lea, când Ducele Eberhard Ludwig de Württemberg și-a dorit propiul Versailles. Și l-a dorit și l-a avut, arătându-și astfel puterea absolută (lucrările au durat din anul 1704 până în 1733, predominând stilul baroc, iar inițial, palatul de astăzi a fost conceput ca o cabană de vânătoare). Era și deștept, ce-i drept. Citea o carte pe noapte (Măăh, o carte pe noapte, nebunul! Eu abia dacă reușesc să termin una în două luni! 😀). Povestea spune că Regele castelului Ludwigsburg, ce și-a dorit întotdeauna să fie asemenea ”Regelui Soare”, s-a mutat definitiv aici. Soția în Sttutgart, amanta în Ludwigsburg. Așa au stat lucrurile. Câtă iubire să fi fost pentru ”cealaltă” încât să-și lase soția, nu mă întrebați, că n-am habar de treburile astea :D. Nici prea multe nu pot povesti despre cei doi, pentru că nu am găsit informații (cine mă poate ajuta cu privire la asta, îi sunt recunoscătoare).  Știu doar că cei doi s-au căsătorit, în 1707, căsătorie ce a fost anulată, iar ea, metresa, Wilhemine von Gravenitz, pleacă în exil. Boring, nu? 😀 Mai impresionantă este povestea Regelui Ludwig I cu Lola Montez, o dansatoare ce i-a furat inima și l-a făcut să piardă tot prin frumusețea, minciunile și trădările ei :).

Cum se ajunge acolo:

Din Stuttgart se ajunge în Ludwigsburg în doar zece minute cu trenul, de la Zuffenhaussen. Iar de acolo, ei bine, dacă ai pe cineva care te așteaptă e minunat. Dacă nu, o iei frumos pe jos 😁.

 

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!