AcasăRoxanaBCuvinte din sufletul meuDa’ unde alergi, mă, fată?

Da’ unde alergi, mă, fată?

Published on

spot_img

Obișnuiesc să merg foarte repede. Pașii mei sunt mărunți, de titirez, cum ziceau colegii de clasă din copilărie, astfel că mi-e ușor să merg ca și cum aș alerga. Deși la alergare nu am fost niciodată bună, iar azi obosesc la fel de repede ca în ziua în care am dat proba de alergare la sport, când am avut bacul (probă la care am luat o notă rușinos de mică 🤭 – pe mine m-au salvat româna și franceza 😁). Ar fi bine să învăț să-mi controlez respirația, să alerg măcar zece-cincisprezece minute pe zi. Dar când naibii să mai fac și asta? Prefer bicicleta, plimbarea, cititul, statul pe iarbă. Într-o zi, probabil că am să încep și alergatul. Vreau să fac asta și singurul motiv este sănătatea. Uitați ce frumos a spus Christopher McDougall în filmulețul de mai jos, la TEDxPlennQuarter, povestind despre o maratonistă cu o inimă de aur, cât și despre altele.

Ideea acestui articol a luat naștere datorită uneia dintre vecinele mele. Una dintre nebunele despre care mai scriu, din când în când. Una este o nebună tăcută (cea despre care am scris două articole, AICI și AICI), iar cealaltă o nebună vorbăreață. Și când zic vorbit, fiți siguri că nu se mai oprește, așa e de înfocată. Bate mereu câmpii. Când se apucă să urle că Johannis e un hoț și că ea trebuia să conducă țara asta o aud de la etajeul zece. De cele mai multe ori, când mă vede, strigă după mine (dar strigă, nu glumă, e cu ecou pe stradă 😅).

-Da’ unde alergi, mă, fată, așa? Hai că știu eu că tu lucrezi în televiziune! Se vede de la o poștă! Ești la Kanal D, nu-i așa? Hai că știu că da, că acolo sunt toate alea frumoase. Semeni cu actrița aia… cum dracu’ îi zice?, că-mi scapă acum. Cu fața asta a ta și eu aș lucra tot în televiziune! Dai bine rău pe sticlă, știu eu. Dar frumoasă te-a mai făcut mama ta, să-ți trăiască!

Eu doar o salut și trec mai departe. Nu i-am negat niciodată. La o adică, de ce să îi stric povestea? În mintea ei, eu sunt fata de la tv. În plus, așa-i, dau bine pe sticlă, scuzată-mi fie lipsa de modestie de azi 😁.

“Mergi în viaţă cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă şi cu un scop măreţ în inimă”

(William James)

Ultimele Articole

RECENZIE O fată pe nume Willow

O fată pe nume Willow este o poveste deosebită și, cel mai important, poate...

Lista mea de cărți de 4500 de euro

Lista mea de cărți de 4500 de euro! Am făcut un video pe YouTube...

Book Club by iCarte, iParte

Am ajuns la Ediția cu nr. XXV la Book Club by iCarte, iParte, de...

BOOKS and WINE by iCarte, iParte

Books and Wine este un concept unic în România, care, la fel ca toate...

More like this

3 mai 1986. Lecții de viață

Nu pot decât să zic un mare Mulțumesc Vieții. Pentru că, dragă Viață, tot...

”Vrei CARTE? Ai parte!” 2+1 GRATIS pe Libris și Elefant

În sfârșit, cei de la Elefant au revenit cu oferta 2+1 pe care abia...

Test de CULTURĂ GENERALĂ | Faci 10/10?

Săptămâna nu ar putea începe mai bine și mai plăcut fără un test de...
error: Content is protected !!