Acasă Retete Reteta de weekend: Cappelletti Prosciutto Crudo

Reteta de weekend: Cappelletti Prosciutto Crudo

0
Reteta de weekend: Cappelletti Prosciutto Crudo

Micuță talentată cum sunt (după stare, bineînțeles, că eu numai așa îmi arăt talentele 😅), am zis că e cazul să-mi mișc fundul la bucătărie, că mult timp a mai trecut de când n-am mai pus mâna pe o lingură de lemn sau pe-un făcăleț :))).

În cursul săptămânii nu e loc de testat rețete. Eu ajung destul de târziu acasă, cel mai devreme fiind 19.30, iar dacă se întâmplă așa, am puțin timp să pregătesc ceva, ca apoi să mă uit la un film (la acest FILM, mai exact). Așa că weekendul este singurul care îmi permite să-mi dedic vreo trei ore de stat în bucătărie (sau o jumătate de zi, chiar, depinde de ce am pregătit în meniu).

Bine, să nu credeți că m-am spetit gătind. Nici chiar așa. „Bucătăritul” este ultimul lucru căruia îi acord importanță, pentru că, în perioada asta, sunt multe alte lucruri de făcut. Cum ar fi să-mi „țes” viitorul. Cu grijă, muncă și încredere :).

Cappelletti con prosciutto

Măi, ați văzut că în hipermacheturi sunt tot mai multe fete drăguțe care fac reclamă la paste proaspete? La ele am încercat prima dată Tortellini și sunt buni rău! Se prepară și rapid. Și sunt atât de multe sortimente și atât de bune! Cu spanac, cu ciuperci, cu carne (mai ales ales cele cu carne sunt geniale), cu somon etc. My new obsession is Giovanni Rana, iar de regulă iau câte o reţetă de-ale lui şi o prepar. Numai că azi am ales acest sortiment, de Cappelletti Prosciutto Crudo şi am personalizat după bunu-mi plac :).

Ingrediente

un pachet de Cappelletti Prosciutto Crudo

un căţel usturoi

o lingură smântână

ulei de măsline + unt

sare şi piper

parmezan ras

Mod de preparare

Prima dată se pun pastele la fiert în apa deja clocotită. Giovanni zice să le ţii cinci minute, eu le ţin undeva spre opt-zece minute, să fiu sigură că este fiert conţinutul din interior. Între timp, se pun untul şi uleiul într-o tigaie şi se adaugă usturoiul tăiat fin. Se lasă până se înmoaie, după care se adaugă smântâna, sarea şi piperul. Imediat apoi, se pun pastele fierte, se presară sare şi piper. Iar de aici vă urez poftă bună şi vă duresc un weekend minunat, cel puţin la fel ca al meu :)!

PS: Promit să nu vă mai dau reţete fără poză. Doar că am uitat… Am mâncat repede şi am uitat de poză :D.

PPS: Pentru cine vrea să încerce altceva, îl invit să intre în meniu – „Divertisment”, la subcategoria „Reţete„. Iar pentru cine vrea tot paste, AICI :).

„Be true to yourself and the things that make you happy” (G.R)

Articolul precedent Cum să-l cucerești
Articolul următor Cum se hrănesc celulele tale
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. De aceea, scriitoare. De aceea content writer. De aceea, realizator și moderator emisiune radio. Mai ales, de aceea Organizator evenimente culturale (Book Club, Books&Wine, Book Camp. Toate sub brandul cultural iCarte, iParte. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.