Acasă TOP VLOG: Top 7 greșeli de gramatică pe care le fac românii

VLOG: Top 7 greșeli de gramatică pe care le fac românii

3
VLOG: Top 7 greșeli de gramatică pe care le fac românii
Captura Gramatica

Se face un an de când vă propun teste de cultură generală. Am văzut că cel mai bine merg acelea care au ca subiect gramatica. Nu am vrut să mă axez foarte mult pe zona respectivă, deoarece site-ul meu nu este specializat în asta. Mă bucur să văd că mulți dintre voi sunteți în continuare aici, că nu vă plângeți de faptul că începem săptămâna cu cele zece întrebări care vă testează cunoștințele și sper să vă placă și când vorbesc, nu doar când scriu 😊. Buton bun Roxana Branisteanu YouTube

“Mă-ta” a intrat în istorie datorită cratimei (sau din cauza, rămâne la latitudinea fiecăruia 😁). Și o să spuneți: dar-ar naiba să dea, vine Roxana asta acum să ne spună că totul trebuie să fie atât de political corect. Ei bine, când e vorba de gramatică, da. Deși, zău, eu chiar nu mă simt o “grammar nazi” 🙈.

Nu plecați nicăieri, haideți pe Youtube să vorbim despre cele mai cunoscute greșeli de gramatică din zilele noastre! 😉

Articolul precedent TEST distractiv de CULTURĂ GENERALĂ: Știu c-ai să faci 10/10!
Articolul următor City Break Florența. De ce e considerat un oraș superb
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

3 COMENTARII

  1. „Political corect”? Sunt n variante mai bune pe care le-ai fi putut alege… plus ca nu prea este vorba de exprimare si impactul acesteia asupra unor grupuri de oameni, ci despre corectitudinea gramaticala. In rest, felicitari pentru eforturile tale!

    • De regula folosesc varianta in engleza. Insa nu stiu de ce am vrut sa pastrez traducerea mot-à-mot. Ai dreptate, merci :). Referitor la celelalte variante, cine spune ca trebuie sa ma opresc la un singur Top? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!