Acasă Descopera Cultura generala TEST de GRAMATICĂ: Tu știi să pui cratima corect?

TEST de GRAMATICĂ: Tu știi să pui cratima corect?

62
TEST de GRAMATICĂ: Tu știi să pui cratima corect?

Despre cratimă au mai fost articole pe acest blog. Unul a fost scris AICI, de Ștefania, cea care obișnuia să scrie articole și care sper să revină curând 😁. Din fericire, văd tot mai multe persoane atente la cum scriu în limba română. Testul de mai jos este unul dintre cele mai ușoare, cu întrebări de gramatică învățată prin clasa a cincea. Pentru cine a stat la ore. Cine a chiulit…, pune acum mâna pe o carte online 😜. Pentru că de fiecare dată când deschizi o carte, orice fel de carte, înveți ceva.

PS: Dacă ați ratat testul de săptămâna trecută, clicați AICI. Subiectul a fost Mihai Eminescu 😊.

Articolul precedent Filmul de weekend: Fără iubire
Articolul următor Tu ți-ai consumat viața?
Iubesc cărțile. Am crescut cu ele. Am plâns pe ele. Am râs alături de personaje și am suferit deopotrivă. Cărțile au contribuit la dezvoltarea mea de-a lungul anilor. De asemenea, îmi plac oamenii care citesc. Iubesc oamenii care nu citesc, dar se lasă conduși către lectură. Mă bucur că pot contribui cu un grăunte la treaba asta. De aceea, blog. De aceea, vlog. Asta facem aici, în această comunitate de pasionați de citit: împărtășim din ceea ce citim și îi îndreptăm pe alții către citit. “Fiecare trebuie să-și găsească acea cale care i se potrivește cel mai bine. Trenul nu poate merge decât pe șinele de cale ferată” (Yoga Swami).

62 COMENTARII

    • Daca afirmi ceva n-ar strica sa si argumentezi. Lingvistii inca se contrazic unii pe altii cu privire la asta, nu reusesc sa cada de acord daca ortografia este sau nu parte a gramaticii.

  1. 9/10 , m-am impotmolit la pupat :))) ( nu am tastatura ro) totusi, simt ca am nevoie de un refresh la gramatica romana, vb 3 limbi simultan, ma concentrez insa cel mai mult pe italiana, limba tarii unde traiesc de doar 2 ani si vreau sa mai adaug engleza, dar este tot mai greu…

    • Nu ai nevoie de tastatură RO… Instalezi limba tastaturii (o are orice calculator) și cu oleacă de practică tastele [];’\ devin ăîșțâ iar degetele se vor duce automat pe ele. O să fie greu după aia să scrii fără diacritice…

  2. Felicitari pentru alegere si preocupare! 10/ 10 …si este cat se poate de firesc. Mi- am daruit viata cu bucurie uneia dintre cele mai nobile profesii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

error: Content is protected !!