Comportă-te ca și cum ai deține lumea! Chiar dacă lumea te face ferfeniță.

Am mai spus AICI: să te ferești întotdeauna de proștii citiți, că ăștia sunt cei mai periculoși. Ăia de citesc ei ‘enșpe cărți de “pisicologie”, care cunosc ei viața, cum se drege, cum se face. Eh, lăsați-ne, că viața nu e ca în cărți. Alde Farfuridi și Dandanache sunt personajele întruchipate de mulți porci din mediul online, într-un amestec de prostie și infatuare. La fel și Pristandaua, căci fără slugi nu se poate în lumea asta. De aceea, canaliile și gogomanii sunt la tot pasul. Caraghioslâci, așa îi numesc.

Uneori, iau viața și lucrurile prea în serios. Alteori, doar le tratez cu superficialitate și cu aroganță. Îmi pun o mască și mă uit pe mine însămi. Mă las purtată de alte sentimente, le anesteziez pe cele reale și privesc la comedia care mi se așterne ïn față și în care sunt forțată de context să întru. Ai vrea să placi tuturor, dar știi că acest lucru nu este posibil. De aceea, nu trebuie să faci altceva decât să-ți vezi liniștit de ale tale.

„Se înşală cei ce caută morţiş să placă. Şi, pentru a plăcea, se fac maleabili şi ductili. Şi răspund dorinţelor înainte ca ele să fie exprimate. Şi trădează orice, ca să fie aşa cum li se cere. Dar ce treabă pot avea eu cu meduzele astea, care nu au nici os, nici formă? Le arunc şi le dau înapoi nebuloaselor lor: să vină să mă vadă când vor fi ele însele”.
Antoine de Saint-Exupery

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ